Zowel voor languit tafelen als een snelle lunch.
Ontdek onze menukaart

Pure eenvoud met respect voor het product.
Meer over onze chef-kok en zijn keuken

Wij heten iedereen welkom!
Meer over Restaurant Euryanthe

De sfeer van het Zuiden in het centrum van Schilde.
Meer over ons overdekt en verwarmd terras

Wij verwennen uw gasten.
Uw meeting of feest in Restaurant Euryanthe

Arrow
Arrow
Slider

Pure eenvoud met respect voor het product

 

Restaurant Euryanthe staat voor een klassieke Franse keuken, in alle eenvoud en puur gebracht. Chef-kok Stefan Vanhove startte zijn culinaire carrière als leerling van de prestigieuze hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Na verschillende stages in binnen- en buitenlandse toprestaurants waaronder in Zwitserland en Frankrijk, opende hij in 1994 zijn eigen restaurant met echtgenote Ingrid.

 

Zelf selecteren
Elke ochtend rijdt de chef-kok nog zelf naar zijn streng geselecteerde leveranciers om de beste dagverse producten uit te kiezen. Deze vroege uren inspireren hem om 's middags een heerlijke lunch op tafel te toveren. Samen met zijn souschef zet de chef-kok zich elke service in om de gasten gastronomisch te verwennen.

 

Edele producten
Onze chef-kok kiest steevast voor edele, dagverse producten zoals kalfszwezerik, zeetong, langoustines, Sint-Jakobsvruchten, ganzenlever, duif,... Enkele topgerechten die symbool staan voor de eigenheid van Restaurant Euryanthe: 'Zeetong gevuld met kreeft en bieslooksaus', 'Krokant gebakken kalfszwezeriken met graantjesmosterd' of 'Gebakken ganzenlever met spaghetti van Jonagoldappel'. Ontdek de volledige menukaart.

 

Trouw aan visie
Al die jaren bleef chef-kok Stefan Vanhove trouw aan zijn visie op wat een klassiek Frans gerecht hoort te zijn: pure eenvoud, gemaakt met respect voor het product én zuiders geïnspireerd. Zij die het weten bevestigen het één voor één: de sauzen van Stefan zijn hemels. Licht verteerbaar, maar toch uiterst smaakvol.

 

Eerlijkheid in de keuken

Eerlijkheid op het bord betekent ook eerlijkheid in de keuken. Het keukenteam maakt zijn eigen fonds en visfumet. Ook de terrine van ganzenlever is van eigen makelij. Verse vis komt volledig onbewerkt binnen. Zelfs de zalm marineren we zelf. Zo behouden we de volledige controle over wat op uw bord belandt.

 

De juiste wijnen
Bij smakelijke gerechten horen uiteraard ook de juiste wijnen. We stellen onze wijnkaart zorgvuldig samen. Zo vindt u bij ons een mooie selectie van wijnen van topdomeinen, vooral Frankrijk maar ook parels uit Spanje, Italië en Zuid-Afrika.

 

> Ontdek onze menukaart